Media Coverage

Scientists of the Leibniz-LSB@TUM are always ready for a lively dialogue with the regional and national media on the function and physiological effects of food ingredients and their role in taste, nutrition and health. In those discussions, the scientists do not only talk about their (recent) scientific results but also about general issues in context with their research.

Media Coverage 2019 (Print und online)

Date / Medium Topic / Title Cited person / Institute
January 20, 2019 / Tekk.tv Lagern Sie Kunstbier an einem kühlen Ort und konsumieren Sie es so frisch wie möglich PD Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 18, 2019 / verbaende.com Wissenschaftlicher Förderpreis 2019 verliehen /Neue Methode zur Glutenbestimmung in Lebensmitteln ausgezeichnet Dr. Kathrin Schalk
January 18, 2019 / grossbaecker.de Wissenschaftlicher Förderpreis 2019 verliehen /Neue Methode zur Glutenbestimmung in Lebensmitteln ausgezeichnet Dr. Kathrin Schalk
January 18, 2019 / backwelt.de Wissenschaftlicher Förderpreis 2019 verliehen /Neue Methode zur Glutenbestimmung in Lebensmitteln ausgezeichnet Dr. Kathrin Schalk
January 18, 2019 / Discover Magazine Blogs SNAPSHOT: Hoppy Beer Doesn’t Last Long Before Losing Its Aromatic Flavor Leibniz-LSB@TUM
January 17, 2019 / Apotheken Umschau.de Wie gesund sind Quark, Joghurt und Skyr? Dr. Gisela Olias / Leibniz-LSB@TUM
January 16, 2019 / Yumda.de Craft-Bier kühl lagern und möglichst frisch konsumieren PD. Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 16, 2019 / Labor Praxis Craft-Biere: Hauptaromastoff erstaunlich kurzlebig PD. Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 16, 2019 /Tunis Daily News Research: What changes when the beer ages PD. Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 16, 2019 / Schattenblick Craft-Bier kühl lagern und möglichst frisch konsumieren PD. Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / Новости Hi-Tech (Android-Roboter, Wissenschafts- und Technologienachrichten) Новое исследование показывает, что крафтовое пиво должно храниться в прохладном состоянии (Eine neue Studie zeigt, dass Craft-Bier kühl gelagert werden sollte) PD. Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / TreeHugger How to store and drink craft beer PD. Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / N-TV Am besten frisch trinken Craft-Bier verliert Hopfengeschmack schnell PD. Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / Phys.org Store craft beer in a cool place and consume it as fresh as possible PD. Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / US 93.3 Adams News/national News Study: Store Craft Beer in a Cool Place Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / B96.9 Adams News/national News Study: Store Craft Beer in a Cool Place Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / 103.9 SUNNY FM Adams News/national News Study: Store Craft Beer in a Cool Place Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / Fox Sports 1250 AM Adams News/national News Study: Store Craft Beer in a Cool Place Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / 96.3 XKE Adams News/national News Study: Store Craft Beer in a Cool Place Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / WLYV Adams News/national News Study: Store Craft Beer in a Cool Place Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / Tech Site Store craft beer in a cool place and consume it as fresh as possible PD Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / Health Medicine Network Store craft beer in a cool place and consume it as fresh as possible PD Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / Eurasia Review Store craft beer in a cool place and consume it as fresh as possible PD Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / kurier.at Craft Beer: Wie man es richtig lagert PD Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / LABO Craft-Bier: Schnell trinken oder kühl lagern PD Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / Medizin Aspekte Craft -Bier kühl lagern und möglichst frisch konsumieren PD Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / RX411 Prescription for Health Researchers: Keep your beer cold and drink it promptly PD Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / Agenparl Store craft beer in a cool place and consume it as fresh as possible Leibniz-LSB@TUM
January 14, 2018 / ScienceDaily Store craft beer in a cool place and consume it as fresh as possible PD Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 14, 2019 / Food - Monitor Craft-Bier kühl lagern und möglichst frisch konsumieren PD Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 14, 2019 / EurekAlert Store craft beer in a cool place and consume it as fresh as possible PD Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 14, 2019 / Bright Surf Store craft beer in a cool place and consume it as fresh as possible PD Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 14, 2019 / Scienmag Store craft beer in a cool place and consume it as fresh as possible PD Dr. Martin Steinhaus / Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 11, 2019 / Internisten im Netz Warum bei Weizenunverträglichkeit Einkorn besser sein könnte Dr. Katharina Scherf / Dr. Sabrina Geisslitz / Leibniz-LSB@TUM
January 2019 / Das PTA Magazin Heilsbringer Einkorn Leibniz-LSB@TUM
     

Media Coverage 2019 (Radio/TV)

Date / Station Topic / Title Cited person / Institute
January 18, 2019 / Deutschlandfunk Nova / Grünstreifen Craftbier: Nicht lagern, sondern trinken PD. Dr. Martin Steinhaus
January 15, 2019 / US 93.3 Adams News/national News Study: Store Craft Beer in a Cool Place Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / B96.9 Adams News/national News Study: Store Craft Beer in a Cool Place Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / 103.9 SUNNY FM Adams News/national News Study: Store Craft Beer in a Cool Place Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / Fox Sports 1250 AM Adams News/national News Study: Store Craft Beer in a Cool Place Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / 96.3 XKE Adams News/national News Study: Store Craft Beer in a Cool Place Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM
January 15, 2019 / WLYV Adams News/national News Study: Store Craft Beer in a Cool Place Dr. Klaas Reglitz / Leibniz-LSB@TUM

Media Coverage 2018 (Print and Online)

Date / Medium Topic / Title Cited person / Institute
December 12, 2018 / Allgemeine Bäckerzeitung Nr.25 Wissenschaft / Gluten und Weizen - Plädoyer für die "bösen Buben" Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
December 9, 2018 / Gourmet Report Sensoproteomics: Geschmacksverbesserungen für Käse und Joghurt Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
December 6, 2018 / Cereal Foods World 63 (6): 261 - 261 Spotlight on Katharina Scherf Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
December 1, 2018 / Allgemeine Bäckerzeitung Nr. 24 Einkorn - die bekömmlichere Wahl Dr. Katharina Scherf / Dr. Sabrina Geißlitz / Leibniz-LSB@TUM / Dr. Gisela Olias
December, 2018 / DLR Deutsche Lebensmittel-Rundschau Bitterrezeptor liefert Basis Publikation von Dr. Maik Behrens, doi.org/10.1016/j.bbagen.2018.07.009
November, 2018 / DLR Deutsche Lebensmittel-Rundschau Bestimmung der Backqualität von Getreide Dr. Sabrina Geißlitz
November 27, 2018 / FnBnews.com Top News: TUM researchers develop method for fast flavour protein identification Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 23, 2018 / MyNewsdesk Sweden Making cheese and yogurt taste better Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
Heft II/2018/ FOOD DESIGN Schnelltest für alte Weizensorten Leibniz-LSB@TUM
November 21, 2018 / Spektrum.de Urgetreide / Einkorn ist leichter zu verdauen Dr. Sabrina Geißlitz / Leibniz-LSB@TUM
November 21, 2018 / Ärzte Zeitung online Weniger alpha-Amylase-Trypsin-Inhibitoren / Ist Einkorn eine Option bei Weizenunverträglichkeit? Leibniz-LSB@TUM
November 20, 2018 / knowable Magazine from Annual Reviews Gut feelings Dr. Maik Behrens
November 20, 2018 / Yumda.de Einkorn besser für Menschen mit Weizenunverträglichkeit Dr. Katharina Scherf / Dr. Sabrina Geißlitz / Leibniz-LSB@TUM
November 19, 2018 / Food and Drink Business.com The Hunt For Flavour-giving Fragments Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 19, 2018 / Schattenblick Ernährung/1462: Warum Einkorn besser für Menschen mit Weizenunverträglichkeit sein könnte Dr. Katharina Scherf / Dr. Sabrina Geißlitz / Leibniz-LSB@TUM
November 18, 2018 / Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (Print Edition) Ungesunder Verzicht Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
November 18, 2018 / proplanta Einkorn bei Weizenunverträglichkeit zu bevorzugen Leibniz-LSB@TUM
November 16, 2018 / Spektrum.de Ernährung: Lässt sich unser Geschmackssinn überlisten? Prof. Thomas Hofmann / Dr. Maik Behrens
November 16, 2018 / heilpraxis.de Einkorn für Menschen mit Weizenunverträglichkeit besser als Hartweizen und Co Dr. Katharina Scherf / Dr. Sabrina Geißlitz / Leibniz-LSB@TUM
November 15, 2018 / LABO Einkorn statt Weizen Dr. Katharina Scherf / Dr. Sabrina Geißlitz / Leibniz-LSB@TUM
November 14, 2018 / pressetext.com Einkorn ist bei Weizenunverträglichkeit besser Dr. sabrina Geißlitz / Leibniz-LSB@TUM
November 14, 2018 / SeedQuest Warum Einkorn besser für Menschen mit Weizenunverträglichkeit sein könnte Dr. Katharina Scherf / Dr. Sabrina Geißlitz / Leibniz-LSB@TUM
November 14, 2018 / Ärzteblatt.de Weizenunverträglichkeit: Einkorn könnte besser verträglich sein als Weizen, Dinkel und Emmer Dr. Katharina Scherf / Dr. Sabrina Geißlitz / Leibniz-LSB@TUM
November 14, 2018 / Wallstreet Online Einkorn ist bei Weizenunverträglichkeit besser Dr. Katharina Scherf / Dr. Sabrina Geißlitz / Leibniz-LSB@TUM
November 14, 2018 / Food-Monitor Warum Einkorn besser für menschen mit Weizenunverträglichkeit sein könnte Dr. Katharina Scherf / Dr. Sabrina Geißlitz / Leibniz-LSB@TUM
November 13, 2018 / Biooekonomie New method identifies taste molecules Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 12, 2018 / Process Damit Käse und Joghurt noch besser schmecken Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 10, 2018 / Bild.de Darum sind Ingwer und Zitrone besser als Medikamente Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
November 10, 2018 / Bild am Sonntag Darum sind Ingwer und Zitrone besser als Medikamente Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
November 8, 2018 / Tekk.tv Fermentierte Milchprodukte besser schmecken lassen Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 7, 2018 / Medizin Aspekte Damit Käse & Co. besser schmecken Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 7, 2018 / Schattenblick FORSCHUNG/1166: Damit Käse & Co. besser schmecken Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 7, 2018 / Asia Pacific Food Industry The Hunt For Flavour Fragments - apfoodonline Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 7, 2018 / FoodBev.com Food study unveils a new solution to flavour isolation Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
November 7, 2018 / Dairy Reporter Identifying flavor in cheese and yogurt Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 7, 2018 / Phys.org Making fermented dairy products taste better Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 7, 2018 / Medindia What Makes Bitter Cheese Taste Better? Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 7, 2018 / Technology Networks The hunt for flavor Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 7, 2018 / Yumda.de Damit Käse & Co. Besser schmecken Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 7, 2018 / Analytik.de Damit Käse & Co. Besser schmeckenDamit Käse & Co. Besser schmecken Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 7, 2018 / Research in Germany Making cheese & co. taste better Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 7, 2018 / DailyHeralds Making cheese and yogurt taste better: The hunt for flavor-giving fragments Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 7, 2018 / Centredailytimes.org Making cheese and yogurt taste better: The hunt for flavor-giving fragments Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 7, 2018 / News Live TV Making cheese and yogurt taste better: The hunt for flavor-giving fragments Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 6, 2018 / Medicine news line Making cheese and yogurt taste better - Medicine news line Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 6, 2018 / Health Medicine Network Making cheese and yogurt taste better Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 6, 2018 / ScienceDaily.com Making cheese & yogurt taste better Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 6, 2018 / Bright Surf Making cheese & co. taste better Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 6, 2018 / Scienmag Making cheese & co. taste better Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 6, 2018 / Bioengineer.org Making cheese & co. taste better Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 6, 2018 / EurekAlert! Making cheese & co. taste better Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 6, 2018 / Informationsdienst Wissenschaft Damit Käse & Co. besser schmecken Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 6, 2018 / The Entrepreneurial University - TUM The hunt for flavor-giving fragments / Making cheese & co. taste better Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 6, 2018 / Food - Monitor Geschmacksgebenden Fragmenten auf der Spur Prof. Dr. Thomas Hofmann / Andreas Dunkel / Leibniz-LSB@TUM
November 2018 / bild der wissenschaft Update / Schnüffeln mit dem Smartphone PD Dr. Dietmar Krautwurst / Leibniz-LSB@TUM
November 2018 / CAMPUSSPIEGEL Thomas Hofmann wird Präsident der TUM und folgt 2019 auf Prof. Dr. Herrmann Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
October 25, 2018 / BR24.de / Nachrichten Thomas Hofmann wird neuer Präsident der TUM Prof. Dr. Thomas Hofmann
October 19, 2018 / Münchner Merkur Neuer TU-Präsident steht fest / Hochschulrat wählt Thomas Hofmann zum Nachfolger von Wolfgang Herrmann Prof. Dr. Thomas Hofmann
October 18, 2018 / Sueddeutsche Zeitung Forscher und Manager Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
October 18, 2018 / SZ Bayern Ausgabe Forscher und Manager Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
October 18, 2018 / SZ Muenchen Ausgabe Forscher und Manager Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
October 18, 2018 / Süddeutsche.de Forscher und Manager Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
October 18, 2018 / Kino-Wochenblatt.de Dienstältester Universitätspräsident Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Wolfgang A. Herrmann hört auf Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
October 18, 2018 / Wochenblatt.de Dienstältester Universitätspräsident Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Wolfgang A. Herrmann hört auf Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
October 18, 2018 / M Merkur.de Thomas Hofmann wird neuer TU-Präsident Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
October 17, 2018 / The Entrepreneurial University - TUM Experienced university manager and acclaimed scientist takes the helm at TUM Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
October 17, 2018 / Informations Dienst Wissenschaft Thomas Hofmann wird neuer TU-Präsident Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
October 11, 2018 / Deutschlandfunk.de Glutenfrei – aber schädlich / Erhöhte Schwermetallbelastung bei Klebereiweiß aus Reiskörnern Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
October 7, 2018 / bakingbusiness.com AACC International moves annual meeting to Europe Dr. Katharina Scherf
October 3, 2018 / Medienportal der Universität Wien Auf den Spuren des süßen Geschmacks Prof. Dr. Thomas Hofmann
October 2018 / Münchner Merkur / Gesundheitsratgeber Wir ernähren uns viel zu süß Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
September 29/30, 2018 / Schweriner Volkszeitung Geschmackssache Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
September 2018 / Deutsche Lebensmittel-Rundschau 100 Jahre Leibniz-Institut in Freising Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
September 20, 2018 / Deutsches Handwerksblatt Nr. 18 Schnell getestet: Dinkel, Emmer, Einkorn Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
September 12, 2018 / Medical Tribune.de Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
September 12, 2018 / Ernährungs Umschau Geschmacksstoffe / Scharf und sauer stimulieren Immunabwehr Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
September 12, 2018 / Yumda.de Lebensmittelforschung auf Spitzenniveau / FEI präsentiert Rekordergebnisse in der Förderbilanz PD Dr. Martin Steinhaus / Leibniz-LSB@TUM
September 8, 2018 / top agrar online Scherf: "Glutenfreie Ernährung für 95 % der Bevölkerung Unsinn" Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
September 7, 2018 / Informations Dienst Wissenschaft (idw).de Lebensmittelforschung auf Spitzenniveau / FEI präsentiert Rekordergebnisse in der Förderbilanz PD Dr. Martin Steinhaus / Leibniz-LSB@TUM
September 5, 2018 / Schattenblick.de Mehlschnelltest weiterentwickelt Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
September 5, 2018 / Yumda.de Backqualität von Dinkel-, Emmer- und Einkorn-Vollkornmehl schneller vorhersagbar / Mehlschnelltest weiterentwickelt Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
September 4, 2018 / LABOR PRAXIS.de Dinkel-, Emmer- und Einkorn-Mehl / Gluten: Neuer schnelltest bestimmt backeigenschaften ursprünglicher Weizen-Mehle Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
September 4, 2018 / Analytik.de Mehl-Schnelltest weiterentwickelt Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
September 3, 2018 / Aktuelles aus der Leibniz-Gemeinschaft.de Schnelltest für Mehl Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
September 3, 2018 / Medizin Aspekte Mehl-Schnelltest weiterentwickelt Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
August 30, 2018 / topagrar.com Was alles in veganen Ersatzprodukten steckt Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
August 29, 2018 / FOCUS online Fett, Zucker, Aromastoffe / Vegane Wurst, Käse-Ersatz, Soja-Milch: Die Trend-Produkte sind wahre Chemiekeulen Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
August 23, 2018 / Gourmet Report Geschmacksgebende Stoffe stimulieren Immunabwehr Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 22, 2018 / Wiesbadener Tagblatt Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 22, 2018 / Usinger Anzeiger Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 22, 2018 / Wormser Zeitung Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 22, 2018 / Allgemeine Zeitung Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 22, 2018 / Echo Online Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 22, 2018 / Buerstaedter Zeitung Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 22, 2018 / Gießener Anzeiger Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 22, 2018 / Lampertheimer Zeitung Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 22, 2018 / Lauterbacher Anzeiger Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 22, 2018 / Oberhessische Zeitung Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 22, 2018 / Wiesbadener Kurier Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 22, 2018 / Kreis-Anzeiger Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 22, .2018 / Gelnhäuser Tageblatt Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 22, 2018 / ZWP-online Scharfstoff aus Ingwer mindert üblen Atem Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 19, 2018 / Feednourishthrive.com Blog / "Milestone" wheat gene map could help food security and allergies Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
August 18, 2018 / Schattenblick leibniz: Genuss Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 17, 2018 / PlayerFM "Milestone" wheat gene map could help food security and allergies Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
August 17, 2018 / open.spotify.com "Milestone" wheat gene map could help food security and allergies Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
August 17, 2018 / AXIOS.com "Milestone" wheat gene map could help food security and allergies Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
August 16, 2018 / infoDENT.pl Jaką dietą stymulować obronne działanie śliny Prof. Dr. Thomas Hofmann
August 15, 2018 / leibniz: Genuss 02/18 Schaumkrone: Kulturgut Bier Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 15, 2018 / idw leibniz: Genuss Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 10, 2018 / PTA Bitterrezeptor mit pharmazeutischem Nutzen Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
August 9, 2018 / Märkische Allgemeine (Print Edition) Die künstliche Zunge schmeckt jetzt woanders / Geschmacksforschungen am Institut für Ernährungsforschung in Rehbrücke werden neuerdings in München weiterverfolgt Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
August 8, 2018 / SZ Muenchen Ausgabe (Print Edition) Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 8, 2018 / SZ Bayern Ausgabe (Print Edition) Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 8, 2018 / Sueddeutsche Zeitung (Print Edition) Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 7, 2018 / Süddeutsche.de Wie Ingwer gegen Mundgeruch wirkt Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 7, 2018 / Cronica Global Sabias que el jengibre reduce el mal aliento? Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 6, 2018 / Brigitte.de Ingwer gegen Mundgeruch - die starke Zauberknolle Prof. Dr. Thomas Hofmann
August 5, 2018 / Daily Trust Ginger reduces bad breath - Study Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 4, 2018 / Proplanta Agrarwissenschaften der TU München im Aufschwung Leibniz-LSB@TUM
August 3, 2018 / Schattenblick Scharfstoff aus Ingwer mindert üblen Atem Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 3, 2018 / L'essentiel Online Darum ist Ingwer ein so guter Mundgeruch-Killer Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 3, 2018 / 20 Minuten Darum ist Ingwer ein so guter Mundgeruch-Killer Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 2, 2018 / Natural Blaze Why Does Ginger Work So Well For Bad Breath? Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 2, 2018 / Die Zahnarzt Woche - DZW Scharfstoff aus Ingwer mindert üblen Atem Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 2, 2018 / Dents Scharfstoff aus Ingwer mindert üblen Atem Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 2, 2018 / properti.kompas / sains.kompas.com Bau Mulut? Makanan Ini Mungkin Membantu Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 2, 2018 / PreventDisease.com Why Does Ginger Work So Well For Bad Breath? Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 2, 2018 / zm-online.de Neue Studie aus München: Scharfstoff aus Ingwer mindert Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann
August 2, 2018 / medicalnewser.com Pungent compound contained in ginger ensures fresh breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 2, 2018 / topagrar.de TU München macht Hans Eisenmann-Zentrum zum World Agricultural Systems Center Leibniz-LSB@TUM
August 1, 2018 / Fit for Fun.de Forscher erklären: So hilft Ingwer gegen Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann
August 1, 2018 / zentrum-der-gesundheit.de Ein Stück Ingwer vertreibt Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 1, 2018 / aerzteblatt.de Scharfstoff aus Ingwer mindert üblen Atem Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
Auguts 1, 2018 / StN.de/Stuttgarter Nachrichten Tipp gegen Mundgeruch / Bei schlechtem Atem hilft Ingwer Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 1, 2018 / aponet.de Wie Ingwer für frischen Atem sorgt Prof. Dr. Thomas Hofmann
August 1, 2018 / PraxisVITA Ingwer ist besser als Kaugummi Prof. Dr. Thomas Hofmann
August 1, 2018 / LABOR PRAXIS.de Vielseitige Lebensmittelinhaltsstoffe / Die Schärfe macht's: Wie Ingwer gegen Mundgeruch hilft Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 1, 2018 / Scinexx.de Ingwer hilft gegen Mundgeruch / Scharfstoff aus der Gewürzknolle mindert üblen Atem Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 1, 2018 / MeteoWeb Alito cattivo? Ecco l'alimento che combatte l'alitosi Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 1, 2018 / MyScience.de Agrarwissenchaften der TU München im Aufschwung Leibniz-LSB@TUM
August 1, 2018 / Newsweek Aristos Georgiou This pungent substance might one day cure bad breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 1, 2018 / Domain-b.com Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
August 1, 2018 / Nutrition Insight Study: How do different foods alter our taste perception Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / RTF1, Fernsehen für die Region Neckar-Alb Entdeckung gegen Mundgeruch: Scharfstoff aus Ingwer mindert üblen Atem Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / EPOCH TIMES Scharfer Inhaltsstoff von Ingwer sorgt für frischen Atem Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / Health Medicine Network Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / La Opinio de Zamora El componente picante del jengibre reduce el mal aliento Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / La Nueva Espana El componente picante del jengibre reduce el mal aliento Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / La Opinión A Coruna El componente picante del jengibre reduce el mal aliento Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / Faro de Vigo El componente picante del jengibre reduce el mal aliento Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / La Opinión de Murcia El componente picante del jengibre reduce el mal aliento Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / Diario de Ibiza El componente picante del jengibre reduce el mal aliento Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / DiarioInformacion.es El componente picante del jengibre reduce el mal aliento Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / La Opinión de Málaga El componente picante del jengibre reduce el mal aliento Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / Levante Emv El componente picante del jengibre el mal aliento Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / Archy Worldys Sharp-tasting substance in ginger reduces bad breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / SIGLO XXI El componente picante del jengibre estimula una enzima de la saliva que reduce el mal aliento, según estudio Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / Phys.org Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / Technology Networks.com Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / Kleine Zeitung.at Warum Ingwer gegen Mundgeruch hilft Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / Research-in-Germany.org Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / Medindia.net Ginger Can Reduce Bad Breath: Here's How Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / yumda.com Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 31, 2018 / Bionity.com Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / Tiroler Tageszeitung Scharfer Inhaltsstoff von Ingwer sorgt für frischen Atem Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / derStandard.at Scharfer Inhaltsstoff von Ingwer neutralisiert Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / Nau.ch Ingwer: Scharfe Inhaltsstoffe wirken sich positiv auf Atem aus Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / science.apa.at Scharfer Inhaltsstoff von Ingwer sorgt für frischen Atem Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / science.ORF.at Ingwer sorgt für frischen Atem Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / LaboratoryEquipment.com Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / Medicine news line/medkit.info Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / BrightSurf.com Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / ScienceDaily.com Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / MyScience.org Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / The Medical News.net Pungent compound contained in ginger ensures fresh breath Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / Deutschlandfunk.de Ingwer - Chemikalie sorgt für geruchsneutralisierende Wirkung im Mund Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / TechExplorist Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath / How food ingredients affect our taste perception? Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / derStandard.at Chemischer Mechanismus / Scharfer Inhaltsstoff von Ingwer neutralisiert Mundgeruch Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 25 / Schattenblick.de Bitterrezeptor liefert Basis für die Entwicklung neuartiger Arzneimittel-Tests Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
July 23, 2018 / MTA Dialog.de Entwicklung neuartiger Arzneimittel-Tests Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
July 23 / LABOR PRAXIS.de Bittere Medizin / Warum Medikamente oft bitter schmecken - und wie sich das ändern lässt Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
July 23, 2018 / Leibniz-Gemeinschaft.de Bittere Pille Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
July 21, 2018 / derStandard.de Was der Geschmack "Bitter" aussagen kann Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
July 21, 2018 / derStandard.at Was der Geschmack "Bitter" aussagen kann Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
July 20, 2018 / Dentistry Today.com Flavors Stimulate Molecular Defenses in Saliva Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 20, 2018 / Innovations report Bitterrezeptor liefert Basis für die Entwicklung neuartiger Arzneimittel-Tests Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
July 20, 2018 / Medizin Aspekte.de Bitterrezeptor liefert Basis für die Entwicklung neuartiger Arzneimittel-Tests Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
July 16, 2018 / Focus online FODMAP-Konzept: Diät für die Darmgesundheit Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
July 14, 2018 / tekk.tv.de Nicht nur gut für den Geschmack: Stoffe aus Zitronen und Ingwer stimulieren Abwehrkräfte Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 10, 2018 / Baking Business.com AACC International moves annual meeting to Europe Dr. Katharina Scherf
July 05, 2018 / Fit for Fun FODMAP-Konzept: Diät für die Darmgesundheit Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
July 05, 2018 / LABO-Newsletter TOP 6 von TOP 10 Juni, einer der meistgelesenen Artikel des Monats/Stoffe stimulieren Immunabwehr/Nicht nur gut für den Geschmack Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 03, 2018 / barfi.ch Sauer und scharf stimulieren das Immunsystem Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
July 2018 / Ernährungs Umschau Leibniz-Institut für Lebensmittel-Systembiologie / 100-Jahr-Feier Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 29, 2018 / aerzteblatt.de Geschmacksstoffe können Immunabwehr stimulieren Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 21, 2018 / nutrition insight More than a flavor: Flavoring substances stimulate immune defenses, study finds Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 21, 2018 / Magazin für Kommunikation pressesprecher Schäche leitet Pressearbeit beim DIfE Dr. Gisela Olias / Leibniz-LSB@TUM
June 20, 2018 / gesundheitsstadt berlin.de Ingwer und Zitrone stimulieren tatsächlich das Immunsystem Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 20, 2018 / Pharmazeutische Zeitung online Speichel: Geschmacksstoffe stimulieren Immunabwehr Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 20, 2018 / aponet.de Geschmacksstoffe bringen Immunsystem auf Zack Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 20, 2018 / BIOÖKONOMIE.DE Flavours activate saliva immune defence Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 20, 2018 / ZWP-online Zitronensäure stimuliert Abwehrkräfte im Speichel Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 19, 2018 / Labor Praxis.de Welche Stoffe sind verantwortlich? Wie das molekulare Abwehrsystem im Speichel aktiviert wird Prof. Dr. Thomas Hofmann
June 19, 2018 / Chemie.de Nicht nur gut für den Geschmack / Geschmacksgebende Stoffe stimulieren die Immunabwehr Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 19, 2018 / Focus online Geschmacksstoffe in der Nahrung / Wie die Zusammensetzung des Speichels das Immunsystem beeinflusst Prof. Dr. Thomas Hofmann
June 19, 2018 / heilpraxis.de Forschung: Zitronensäure und Ingwer-Stoffe stimulieren unser Immunsystem Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 19, 2018 / analytica-world.com More than just a good flavor / Flavoring substances stimulate immune defenses Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 19, 2018 / Research in Germany Flavoring substances stimulate immune defenses Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 19, 2018 / CHEMEUROPE.COM More than just a good flavor / Flavoring substances stimulate immune defenses Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 19, 2018 / yumda Food & Drink Business Info Flavoring substances stimulate immune defenses Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 19, 2018 / BIONITY.COM More than just a good flavor / Flavoring substances stimulate immune defenses Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 19, 2018 / LABOonline Stoffe stimulieren Immunabwehr / Nicht nur gut für den Geschmack Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 19, myScience.de Research for healthy and delicious nutrition Prof. Dr. Thomas Hofmann / Gabriele Seiche / Leibniz-LSB@TUM
June 18, 2018 / Gesundheitsnews.at / Gesundheitsnachrichten aus Österreich Studie: Geschmacksstoffe stimulieren Immunabwehr Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 18, 2018 / VBiO / Verband Biologie, Biowissenschaften & Biomedizin in Deutschland Geschmacksgebende Stoffe stimulieren Immunabwehr Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 18, 2018 / Münchner Merkur 100 Jahre Leibniz Institut für Lebensmittel-Systembiologie / Sie passen auf unser Essen auf Prof. Dr. Thomas Hofmann / Dr. Johanna Kreißl / Dr. Gaby Andersen / Dr. Patrick Marcinek / Dr. Maik Behrens / Sami Kaviani-Nejad / Leibniz-LSB@TUM
June 18, 2018 / Fit for Fun.de Studie: So stimulieren geschmacksgebende Stoffe unsere Immunabwehr Prof. Dr. Thomas Hofmann
June 18, 2018 / Ärzte Zeitung online Spucke gegen Bakterien / Schärfe und Säure kurbeln das Immunsystem an Prof. Dr. Thomas Hofmann
June 18, 2018 / myScience More than just a good flavor Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 18, 2018 / Oberbayerisches Volksblatt Sie passen auf unser Essen auf Prof. Dr. Thomas Hofmann / Dr. Johanna Kreißl / Dr. Gaby Andersen / Dr. Patrick Marcinek / Sami Kaviani-Nejad / Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
June 17, 2018 / OVB online Unsere Lebensmittel waren noch nie so sicher wie heute Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 17, 2018 / OVB online Sie passen auf unser Essen auf Prof. Dr. Thomas Hofmann / Dr. Johanna Kreißl / Dr. Gaby Andersen / Dr. Patrick Marcinek / Sami Kaviani-Nejad / Leibniz-LSB@TUM
June 15, 2018 / myscience.de Forschung für eine gesunde und schmackhafte Ernährung Prof. Dr. Thomas Hofmann / Gabriele Seiche
June 15, 2018 / Schattenblick - Forschung Leibniz- Institut an der TU München feiert 100. Geburtstag Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
June 5, 2018 / Fruchthandel online Leibniz-Institut für Lebensmittel-Systembiologie an der TUM feiert 100. Geburtstag Leibniz-LSB@TUM
June 3, 2018 / PR-Report Sonja Schäche leitet PR der Ernährungsforscher Dr. Gisela Olias / Leibniz-LSB@TUM
May 21, 2018 / Der niedergelassene Arzt.de Gefährdet ist jeder – Alternative Therapie bei Arthrose (Teil 3) Dr. Gaby Andersen / DFA / Souci-Fachmann-Kraut
May 11, 2018 / Die Welt Was tun, wenn es meinem Kind nie schmeckt? Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
April 01, 2018 / Leibniz-Magazin 01/18 Biergeschmack Leibniz-LSB@TUM
March/April, 2018 / Cereal Foods World /aaccnet.org Cereals & Grains 18 Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
March 31, 2018 / Allgemeine Zeitung Mainz.de Geschmack (Taste): Was der eine gerne isst, ekelt den anderen. Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
March 23, 2018 / WAZ.de Alles eine Frage des Geschmacks: Warum mag ich das (nicht)? Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
March 23, 2018 / Westfälische Rundschau.de Alles eine Frage des Geschmacks: Warum mag ich das (nicht)? Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
March 23, 2018 / NRZ.de Alles eine Frage des Geschmacks: Warum mag ich das (nicht)? Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
March 23, 2018 / Iserlohner Kreisanzeiger und Zeitung.de Alles eine Frage des Geschmacks: Warum mag ich das (nicht)? Dr. Maik Behrens / Leibniz-LSB@TUM
March 21, 2018 / Deutschlandfunk.de Gluten / Der vorschnelle Griff zu glutenfreien Produkten Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
March 07, 2018 / Freisinger Wochenblatt Vortragsreihe TUM@Freising / Was schmeckt uns eigentlich? Professor Dr. Thomas Hofmann

Media Coverage 2018 (Radio/TV)

Date / Station Topic / Title Cited person / Institute
December 8, 2018 / BR TV / Gut zu wissen Die Wissenschaft des Backens Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
November 21, 2018 / BR TV / DokThema Weizen im Visier: Lebensmittel oder Krankmacher? Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
October 25, 2018 / BR24 / Nachrichten Thomas Hofmann wird neuer Präsident der TUM Prof. Dr. Thomas Hofmann
October 12, 2018 / NDRInfo / Logo - Das Wissenschaftsmagazin Gluten / Weizenunverträglichkeit Dr. Katharina Scherf
October 11, 2018 / Deutschlandfunk Glutenfrei – aber schädlich / Erhöhte Schwermetallbelastung bei Klebereiweiß aus Reiskörnern Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
August 17, 2018 / Newsbeat Radio Milestone wheat gene map could help food security and allergies Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM
July 30, 2018 / Deutschlandfunk Nachricht im Programm des Deutschlandfunks / Ingwer - Chemikalie sorgt für geruchsneutralisierende Wirkung im Mund Prof. Dr. Thomas Hofmann / Leibniz-LSB@TUM
April 12, 2018 / hr / alles wissen Salzreduktion in Lebensmitteln Dr. Katharina Scherf / DFA
March 21, 2018 / Deutschlandfunk Gluten / Der vorschnelle Griff zu glutenfreien Produkten Dr. Katharina Scherf
March 16, 2018 / WDR 5 / Leonardo Glutenfrei – Schlaf – Überfischung – Willenskraft Dr. Katharina Scherf / Leibniz-LSB@TUM